Veel gestelde vragen

Welke richtlijnen zijn er ten opzichte van de opmaak van mijn verhaal?
De opmaakregels van de verhalenwedstrijd kun je hier vinden. Het belangrijkst is dat je je eigen naam niet vermeld in het bestand van je verhaal. Om dit in Word te verwijderen, ga je naar Bestand > Info en kies je voor Document controleren > Controleren op problemen. Controleer op Documenteigenschap en persoonlijke gegevens. Als er persoonlijke gegevens zijn gevonden (zoals Auteur) kies je Alles verwijderen en sla je het document opnieuw op. LET OP: documenten met informatie waarmee de auteur is te herkennen worden gediskwalificeerd.

Hoeveel woorden mag het verhaal zijn?
7.500 woorden inclusief de titel maar exclusief het afsluitende woordje EINDE. Let op: als je verhaal meer dan 7.500 woorden is, word je gediskwalificeerd.

In het reglement staat dat nieuwe alinea’s moeten worden ingesprongen. Mogen er dan helemaal geen witregels worden gebruikt?
Voor nieuwe alineas is het inderdaad de bedoeling dat er wordt ingesprongen, en dat er geen witregel wordt gebruikt. Mocht er echter een nieuwe scene aanbreken of er een tijdsprong zijn in je verhaal, dan is het natuurlijk wel toegestaan een witregel te gebruiken. Zet in deze regel een #, zodat het duidelijk is dat je hiermee een witregel bedoelt.

Ik heb geen ontvangstbevestiging ontvangen.
De ontvangstbevestiging wordt automatisch verstuurd en komt daardoor vaak in je spam of ongewenste email terecht. Controleer of de mail daar staat en als dit niet het geval is, stuur dan even een mailtje naar verhalen@harlandawards.eu.

Wanneer wordt de uitslag bekend gemaakt?
De uitslag van de Harland Award verhalenwedstrijd 2018 zal bekend worden gemaakt op de jaarlijkse dag van het Fantastische boek, dat hoogstwaarschijnlijk in april 2019 zal plaatsvinden.

Ik ben bezig met het schrijven van een boek/langer verhaal. Is het ook mogelijk om een deel hiervan in te sturen voor de Harland Awards Verhalenwedstrijd?
Dit is zeker mogelijk! Let er alleen wel op dat de juryleden ieder verhaal zal beoordelen als een op zichzelf staand verhaal. Ons advies is dan ook om te proberen je verhaal af te ronden. De juryleden zullen ieder verhaal van feedback voorzien, waarbij ook setting en personages aan bod komen. Indien je het graag wil, kun je een deel van een langer verhaal insturen om hier feedback op te krijgen. De Harland Awards willen schrijvers zo veel mogelijk stimuleren en aanmoedigen met het schrijven van verhalen.

Mariska Reniers

Mariska Reniers

Organisator

Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met Mariska.