Uitslagen

Uitslag 2016

Het was spannend tot op het laatste moment, zaterdag bij de uitreiking van de Harland Awards. Uiteindelijk won Roderick Leeuwenhart de eerste prijs van de Harland Awards Verhalenwedstrijd. Auke Hulst sleepte voor de tweede maal de Harland Award Romanprijs in de wacht.

Winnaar Harland Award Verhalenwedstrijd

Roderick Leeuwenhart won de 39e editie van de Harland Award Verhalenwedstrijd met zijn verhaal Sterrenlichaam. De jury vond het een “origineel verhaal, met realistisch (en misschien ook bedroevend) toekomstperspectief”. Roderick was nog bijna niet gekomen; de organisatie heeft hem met een smoes naar de Dag van het Fantastische Boek gelokt. “We vonden gewoon dat de winnaar er moest zijn om zijn prijs op te halen,” aldus organisatoren Floris en Esther. Zelf is Roderick ook blij dat hij uiteindelijk toch gekomen is. Het idee voor zijn verhaal ontstond in de V&D in Deventer, tijdens de faillissementsperiode van de keten, vertelde hij in zijn dankwoord. “Alsof ik in de buik van een enorm, stervend beest zat.” >> Bekijk de volledige uitslag van 2016

Harland Award Romanprijs

Tijdens de prijsuitreiking heeft 3fm-presentator Eva Koreman het juryrapport van de Harland Award Romanprijs voorgelezen. De genomineerde auteurs Natalie Koch, Kevin Valgaeren, Auke Hulst, Lena Miller en Corina Onderstijn stonden zenuwachtig op het podium in afwachting van het verdict. “Dit jaar had de jury best willen voorkomen dat Auke Hulst de prijs opnieuw zou winnen, maar dat is niet gelukt. En ik herinner me Titus Broederland is zo overweldigend mooi geschreven en beitelt zich zo diep in de ziel van de lezer dat we niks anders konden dan de Harland Awards-romanprijs 2016 uit te reiken aan Auke Hulst,” spreekt Koreman En ik herinner Titus Broederland alle lof toe. Hiermee wint Hulst voor de tweede keer op rij de Harland Award Romanprijs. Vorig jaar won hij met Slaap zacht, Johnny Idaho de allereerste Harland Award Romanprijs, de meest prestigieuze prijs van de Nederlandstalige fantasyliteratuur.