Inzenden voor de HAV 2018

Je kunt van 1 oktober tot en met 1 november 2018 weer inzenden voor de Harland Award Verhalenwedstrijd. We leggen je kort uit hoe het dit jaar werkt. Lees de instructies goed door en volg ze nauwkeurig. Dat maakt het voor ons het makkelijkst om vlot en foutloos alle inzendingen te verwerken.

 1. Bereid je manuscript voor met de juiste opmaak
 2. Houd je aan de inzendtermijn
 3. Stuur je verhaal in
 4. Betaal direct na bevestiging

 

1. Bereid je manuscript voor met de juiste opmaak

Bekijk de vereisten voor manuscriptopmaak en zorg dat je verhaal daaraan voldoet. Om het makkelijker voor je te maken kun je op deze pagina sjablonen downloaden voor Microsoft Word en voor OpenOffice, waarin de voorgeschreven opmaak al goed is ingesteld.

Zorg dat je je houdt aan de opmaakrichtlijnen. Niet opvolgen kan leiden tot diskwalificatie van een verhaal (zie ook het reglement).

 

2. Houd je aan de inzendtermijn

Inzenden is mogelijk vanaf 1 oktober 2018 tot en met 1 november 2018. Inzendingen die wij ontvangen vóór 1 oktober of ná 1 november 23:59:59, doen niet mee met de Harland Award Verhalenwedstrijd. Je ontvangt hier dan ook geen bevestiging van.

Om te bepalen of een verhaal binnen de inzendtermijn is verstuurd, kijken wij naar de header van de e-mail. Het tijdstip daarin is doorslaggevend.

 

3. Stuur je verhaal in

Stuur je inzending als bijvoegsel (attachment) naar het e-mailadres verhalen@harlandawards.eu. Gebruik als onderwerpregel ‘Inzending HAV 2018’. Neem in de tekst van de e-mail de volgende informatie op:

Verhaal:

Van elke schrijver die gezamenlijk het verhaal instuurt:

 • Naam
 • E-mailadres
 • NAW-gegevens (inclusief postcode en land)
 • Geboortedatum

 

Als je met meerdere schrijvers een inzending hebt geschreven, spreek dan af wie het verhaal inzendt. Zo voorkom je dat het verhaal meerdere keren wordt ingestuurd.

Na verwerking van je inzending door de organisatoren ontvang je een e-mail ter bevestiging. Deze e-mail bevat tevens de gegevens voor de betaling. Heb je na 24 uur nog geen e-mail ontvangen en zit er ook niets in je SPAM of Ongewenste mail, stuur ons dan een e-mail.

 

4. Betaal direct na bevestiging

Deelname aan de schrijfwedstrijd kost € 10 per ingezonden verhaal. Betaal pas voor je inzending als je de bevestigingsmail hebt ontvangen. De bevestigingsmail bevat alle benodigde gegevens voor de juiste betaling. Met name de betalingscode is essentieel: deze maakt mogelijk dat wij de betalingen geautomatiseerd verwerken, dus anoniem. Zonder de betalingscode kunnen we je betaling niet verwerken, of alleen met vertraging.

 • Betaal zodra je de bevestigingsmail hebt ontvangen. Alle betalingen moeten uiterlijk 5 november op de rekening van de organisatie zijn ontvangen.
 • Betaal elke inzending afzonderlijk volgens de instructies – en met de betalingscode – in de bevestigingsmail. Je betaalt per ingezonden verhaal.
 • Heb je een verhaal samen met andere schrijvers geschreven? Stem dan onderling af wie de betaling doet. Zo voorkom je dat jullie dubbel betalen.
 • Na verwerking van je betaling ontvang je een betalingsbevestiging. Pas dan is je inzending definitief.

 

Wanneer krijg je bevestiging?

Er kunnen enkele dagen overheen gaan voor je een inzending of betaling bevestigd krijgt. Als organisatie doen we ons best om alles zo snel mogelijk te verwerken. We vragen je begrip voor eventuele vertraging.

 

Je inzending intrekken

Wil je een inzending intrekken? Stuur dan een e-mail aan mariska@harlandawards.eu. Ingetrokken verhalen worden ná 1 november verwerkt.

Het is niet mogelijk om een ingezonden versie van een verhaal te vervangen door een nieuwe versie. Zorg dus vóór je de inzending verstuurt dat alles is zoals jij wilt, én exact volgens de instructies is. In individuele gevallen kunnen we hiervan om doorslaggevende redenen afwijken (zogenaamde “hardheidsclausule”), maar ook een vervangende versie moet binnen zijn vóór de deadline op 1 november.

Doorslaggevende redenen zijn bijvoorbeeld het versturen van het verkeerde document (je boodschappenlijstje in plaats van je verhaal) of een corrupt document dat niet te openen is. Redenen die niet doorslaggevend zijn, zijn bijvoorbeeld voortschrijdend inzicht, tekstuele fouten of opmaakfouten.

 

Bekijk ook het reglement

Wil je weten aan welke voorwaarden je verhaal moet voldoen om te kunnen meedingen naar de Harland Awards? Bekijk dan het volledige reglement.

 

Voorbeeldmail inzending

 

Onderwerpregel: Inzending HAV 2016

Bijvoegsel: [Een marsman aan de lunch.docx]

Tekst:

Titel: Een marsman aan de lunch
Genre: SF, Magisch Realisme
Woorden: 2452

Schrijver 1:

Naam: Hendrik Marsman
E-mail: groenmannetje@gmail.com
NAW: Plutostraat 1, 1234 AB Negenhuizen, Nederland
Geboren: 1 januari 1995
Geslacht: Man

Schrijver 2:

Naam: Maria Marsman
E-mail: groenvrouwtje@gmail.com
NAW: Plutostraat 1, 1234 AB Negenhuizen, Nederland
Geboren: 31 januari 1996
Geslacht: Vrouw

×
Woorden tellen in Microsoft Word

 

We hanteren de telling van Microsoft Word, omdat dit een gangbare applicatie is. Je mag je woorden ook in OpenOffice tellen, maar die telling wijkt af van die van Word. Het lijkt of OpenOffice altijd een hoger woordaantal geeft, maar dat is niet gegarandeerd. Controleer je woordaantal voor de zekerheid altijd in Microsoft Word. Dat gaat als volgt:

Het resultaat is je woordaantal; dit getal moet 10.000 of minder zijn.

×