De Paul Harland Dag vond een week geleden plaats op 9 februari 2013. Het was een goedgevulde dag met een workshop van Thomas Olde Heuvelt, de uitkomsten van de Grote Nederlandstalige Genreschrijversenquête, een panel van schrijvers en uitgevers en natuurlijk de uitslag van de Paul Harland Prijs 2012. De grote winnaars waren Thomas Olde Heuvelt, die de hoofdprijs in ontvangst mocht nemen en Sander de Leeuw, die de W.J. Maryson Talent Award toegekend kreeg. Lees de gehele uitslag HIER.

Als organisator schrijf ik nog een uitgebreider verslag dat in tijdschrift Holland SF zal verschijnen. Holland SF wordt samen met verhalenblad WonderWaan naar alle deelnemers en medewerkers van de Paul Harland Prijs gestuurd. De verhalen van Thomas Olde Heuvelt, Linda Mulders en Jürgen Snoeren worden in WonderWaan gepubliceerd.

Lees hieronder een aantal verslagen van andere aanwezigen op de Paul Harland Dag:

PHP winnaar Thomas Olde Heuvelt, met een voorpublicatie van zijn winnende verhaal De vis in de fles.

PHP voorselecteur Floris Kleijne, met besprekingen van zijn favoriete verhalen. Lees ook zijn vijf vervolgposts, met nog meer verhaalbesprekingen, erg de moeite waard.

Schrijven Online (Reinoud Schaatsbergen), met speciale aandacht voor het panel en de enquête.

PHP voorselecteur Rochita Loenen-Ruiz.

Bezoeker en SFF veteraan Peter Kaptein.

Marja van Rossum van De VAK, cultureel centrum, met een fotoverslag op Facebook.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de Paul Harland Prijs 2013 alweer begonnen. De deadline is op 1 juli 2013 (middernacht). Doe (weer) mee en help bouwen aan de fantastische genres in de Lage Landen!

Dank voor de foto’s aan Marja van Rossum en Jan van ’t Ent