Over de Harland Awards

De Harland Awards worden georganiseerd door de Stichting ter bevordering van het fantastische genre. De Harland Awards bestaan uit twee onderdelen: de Harland Award Verhalenwedstrijd en de Harland Award Boekprijs.

 

Harland Award Verhalenwedstrijd

 

De Harland Award Verhalenwedstrijd is een schrijfwedstrijd die al bestaat sinds 1976 onder verschillende namen (King Kong Award, Millenniumprijs, Paul Harland Prijs). Een vakkundige jury selecteert uit de inzendingen (200 in 2015) het beste verhaal, dat de hoofdprijs van € 1.000 wint. Verhalen in de genres sciencefiction, fantasy en horror, tot maximaal 10.000 woorden, kunnen ingezonden worden. Meedoen aan de verhalenwedstrijd? Zie voor meer informatie het Reglement.

De Harland Awards Verhalenwedstrijd 2017 wordt toegekend aan het beste Nederlandstalige korte verhaal met fantastische elementen. De wedstrijd benadrukt kwaliteit en originaliteit in de ingezonden verhalen. Fantastische elementen worden vanzelfsprekend beloond in het wedstrijdsysteem, waarnaast ook originaliteit hierin een belangrijke rol speelt. De organisatie kiest voor een heldere strategie in het lezen van de verhalen en zet in op een hoge kwaliteit van de teksten in vorm en opmaak. Door kwaliteit en originaliteit in de wedstrijd een grote rol te laten spelen streeft de Harland Awards verhalenwedstrijd ernaar om Nederlandstalige fantasyschrijvers het beste uit henzelf te laten halen en oorspronkelijk Nederlandstalige fantasy landelijk op de kaart te zetten. Door deelnemers bij deelname van feedback te voorzien, hopen we deelnemende schrijvers te motiveren in hun schrijfproces.

De Harland Award Verhalenwedstrijd 2016 werd gewonnen door Roderick Leeuwenhart met het verhaal Sterrenlichaam.

Harland Award Boekprijs

 

De Harland Award Boekprijs werd in 2016 voor het eerst uitgereikt voor boeken uitgekomen in 2015. Uit de 41 ingezonden romans wordt het beste fantastische boek van het afgelopen jaar geselecteerd, dat de hoofdprijs van € 2.500 wint. Alleen gepubliceerde romans in de fantastische genres komen in aanmerking. Zie voor meer informatie het reglement 2017.

 

De Harland Award Boekprijs 2016 werd gewonnen door Auke Hulst voor het boek En ik herinner me Titus Broederland.