Over de Harland Awards

De Harland Awards worden georganiseerd door de Stichting ter bevordering van het fantastische genre. De Harland Awards bestaan uit twee onderdelen: de Harland Award Verhalenwedstrijd en de Harland Award Romanprijs.

Harland Award Verhalenwedstrijd

De Harland Award Verhalenwedstrijd is een schrijfwedstrijd die al bestaat sinds 1976 onder verschillende namen (King Kong Award, Millenniumprijs, Paul Harland Prijs). Een vakkundige jury selecteert uit de inzendingen (200 in 2015) het beste verhaal, dat de hoofdprijs van € 1.000 wint. Verhalen in de genres sciencefiction, fantasy en horror, tot maximaal 10.000 woorden, kunnen ingezonden worden. Meedoen aan de verhalenwedstrijd? Zie voor meer informatie het Reglement.

De Harland Award Verhalenwedstrijd 2015 werd gewonnen door Lisette Jonkman met het verhaal De vier stadia van verval.

 

Harland Award Romanprijs

De Harland Award Romanprijs werd in 2016 voor het eerst uitgereikt voor boeken uitgekomen in 2015. Uit de 41 ingezonden romans wordt het beste fantastische boek van het afgelopen jaar geselecteerd, dat de hoofdprijs van € 2.500 wint. Alleen gepubliceerde romans in de fantastische genres komen in aanmerking. Zie voor meer informatie het Reglement.

De Harland Award Romanprijs 2015 werd gewonnen door Auke Hulst voor het boek Slaap zacht, Johnny Idaho.