Over de Harland Awards

De Harland Awards worden georganiseerd door de Stichting ter bevordering van het fantastische genre. De Harland Awards bestaan uit twee onderdelen: de Harland Award Verhalenwedstrijd en de Harland Award Romanprijs.

Harland Award Verhalenwedstrijd

De Harland Award Verhalenwedstrijd is een schrijfwedstrijd die al bestaat sinds 1976 onder verschillende namen (King Kong Award, Millenniumprijs, Paul Harland Prijs). Een vakkundige jury selecteert uit de inzendingen (200 in 2015) het beste verhaal, dat de hoofdprijs van € 1.000 wint. Verhalen in de genres sciencefiction, fantasy en horror, tot maximaal 10.000 woorden, kunnen ingezonden worden. Meedoen aan de verhalenwedstrijd? Zie voor meer informatie het Reglement 2016. Het Reglement voor de 2017 editie wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

De Harland Award Verhalenwedstrijd 2016 werd gewonnen door Roderick Leeuwenhart met het verhaal Sterrenlichaam.

 

Harland Award Romanprijs

De Harland Award Romanprijs werd in 2016 voor het eerst uitgereikt voor boeken uitgekomen in 2015. Uit de 41 ingezonden romans wordt het beste fantastische boek van het afgelopen jaar geselecteerd, dat de hoofdprijs van € 2.500 wint. Alleen gepubliceerde romans in de fantastische genres komen in aanmerking. Zie voor meer informatie het Reglement 2016. Het Reglement voor de 2017 editie wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

De Harland Award Romanprijs 2016 werd gewonnen door Auke Hulst voor het boek En ik herinner me Titus Broederland.