JURY HARLAND AWARDS VERHALENWEDSTRIJD 2016

Dit is de jury van de Harland Award Verhalenwedstrijd 2016! Meer over hen weten? Bekijk de interviews in de links achter hun namen. Daar vertellen ze over wat ze zoeken en wat hun motivatie is om mee te doen. Van 3 september tot en met eind maart 2017 zijn deze juryleden hard met jullie verhalen aan de slag!

Shortlistjury

Shortlist jurylid Guido EekhoutGuido Eekhaut publiceerde veertig boeken en een honderdtal verhalen. Hij won de Hercule Poirotprijs voor zijn eerste misdaadboek in 2009, ‘Absint’ (dat ook in Duitse vertaling verscheen) en werd verschillende keren voor andere prijzen genomineerd, onder andere twee keer voor de Gouden Strop in Nederland. Een aantal van zijn verhalen werden gepubliceerd in het Engels, Duits, Spaans, Deens, Italiaans, Pools en Chinees. Hij schrijft zowel in het Nederlands als in het Engels.
Shortlist jurylid Maarten BasjesMaarten Basjes is acquirerend redacteur bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff, een van de grootste commerciële uitgeverijen van Nederland en marktleider op het gebied van fantasy en sciencefiction. Maarten is bij LS verantwoordelijk voor het fantasy- en sf-fonds, en heeft door de jaren heen meegewerkt aan de boeken van de grootste internationale en nationale auteurs van het moment. Onder zijn (nieuwe) favorieten vind je auteurs als Brandon Sanderson, Brian Staveley, Alex Marshall en Pierce Brown.
Shortlist jurylid Bo BalderBoukje Balder is sff schrijver en futuroloog, met als achtergrond organisatieadvies. Haar korte verhaal A House of Her Own stond in oktober 2015 in The Magazine of Fantasy & Science Fiction. Haar sf-roman The Wan kwam uit in januari, gepubliceerd door Pink Narcissus Press. Zij won in 2008 en 2011 de Paul Harland Prijs en was meerdere malen jurylid. Lees meer op www.boukjebalder.nl of haar Amazon author page.
paul evanby 150x150Paul Evanby’s meest recente roman is Een rivier van goden (Meulenhoff Boekerij). Zijn eerdere werk omvat De scrypturist, De vloedvormer en diverse verhalenbundels. Zijn korte fictie is verschenen in binnen- en buitenland. Lees meer op www.metromantyck.net of op het Twitter-account van Paul.
lisette jonkman 150x150Lisette Jonkman won de Harland Awards Verhalenwedstrijd 2015 met haar duistere inzending De vier stadia van verval. Ze schreef de romans Glazuur, Verkikkerd, Verslingerd en Denk maar niet dat dit een liefdesliedje is, die in 2017 verschijnt. Samen met Martin Gijzemijter werkt ze aan hun young adult-debuut Magic Inc. Ook publiceerde ze in 2015 haar hup-ga-nou-eens-schrijven-gids Schrijven kreng!, waarmee ze aspirerende of procrastinerende schrijvers motiveert om aan de slag te gaan.

Longlistjury

Coen geertsema 150x150Coen Geertsema (1979) heeft als redacteur en organisator gewerkt voor een literair agentschap, het literaire tijdschrift Passionate Magazine, de Schoolschrijver en de uitgeverijen Cargo en Boekerij. Voor Boekerij was hij de afgelopen twee jaar redacteur van het spanning- en fantasyfonds. Momenteel is hij af en toe literair agent, maar bovenal freelance redacteur en geeft hij manuscriptadviezen middels zijn website www.manuscriptbeoordeling.nl.
chinouk thijssen 150x150Chinouk Thijssen is schrijver van Young Adult-thrillers. Daarnaast werkt ze als freelance redacteur voor verschillende uitgeverijen. Ze publiceerde de Young Adult-boeken ‘Hij is van mij’ en ‘Blindelings’.
thirza meta 150x150Thirza Meta (1976) is schrijver en redacteur. Ze publiceerde inmiddels vier boeken en een groot aantal korte verhalen. Van 2005 tot 2010 werkte ze in de redactie van het blad Pure Fantasy en sinds 2012 is ze redacteur bij uitgeverij Zilverbron/Zilverspoor.

Voorselecteurs

jen minkman 150x150Jen Minkman was 2e prijswinnaar bij de Harland Award Verhalenwedstrijd 2015. Ze schrijft young adult-boeken voor Storm Publishers. Tot dusver zijn haar boeken verschenen in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans, Chinees en Afrikaans. In 2016 richtte ze uitgeverij Dutch Venture Publishing op.
alex hoogendoorn 150x150Alex Hoogendoorn is boekrecensent voor de Boekenkrant en zijn eigen blog. Daarvoor recenseerde hij voor het online platform Hebban. Hij leest voornamelijk literatuur en non-fictie over zelfverwezenlijking met een bijzonder interesse voor psychologie, spiritualiteit en filosofie. Binnen het speculatieve genre geeft hij de voorkeur aan het magisch realisme.
peter van blanken 150x150Peter van Blanken is eigenaar van boekhandel Libris Van der Meer in Noordwijk. Zijn boekhandel is in 2014 aangewezen als een van de Fantasy Specialisten van uitgeverij LuitinghSijthoff. Daarnaast is hij muzikant en drumt hij in vele stijlen in diverse bands.