JURY HARLAND AWARDS BOEKPRIJS 2017

Auke Hulst (Nederland) is auteur van onder meer En ik herinner me Titus Broederland en Slaap zacht Johnny Idaho. Met deze titels won hij respectievelijk in 2016 en 2015 de Harland Award Boekprijs.
Eva Koreman (Nederland) is een radio- en televisiemaakster. Ze werkt sinds 2015 als dj bij 3FM en is ondertussen ook regelmatig te zien op televisie. Daarnaast is ze een bijzondere liefhebber van fantasy- en horrorromans. Koreman zit al voor de derde keer in de jury van de Harland Award Boekprijs.
Renée Vink (Nederland) is één van de belangrijkste vertaalsters van fantasyliteratuur in het Nederlandstalige taalgebied. Als je Nederlandse vertalingen van George R.R. Martin, Mark Lawrence, Guy Gavriel Kay en J.R.R. Tolkien in je boekenkast hebt staan, dan bezit je een echte Vink. De organisatie is ervan overtuigd dat deze ervaring haar zal helpen om het beste Nederlandstalige boek in de verbeeldingsliteratuur te selecteren.
Dave Cobben (Nederland) is de hoofdredacteur van de website FantasyWereld.nl. Deze website is begonnen als een website met een focus voor boeken, maar geeft ondertussen ook breed aandacht aan films, tv-series, games en evenementen. Al krijgen boeken nog steeds een ereplekje op de website.
Dr. Isabel Hoving (Nederland) is auteur en literatuurwetenschapper (Universiteit Leiden). Haar boek De een na laatste dood van het meisje Capone is in 2015 genomineerd voor de Harland Award Boekprijs. In haar onderzoek focust ze op interculturaliteit, gender en seksualiteit en postkoloniale studies.

Mel Hartman (België) is auteur van de boekenserie De Fantasiejagers en Anders, een Manon Maxim Roman. Ze is daarnaast een veel- en alleslezer.
Ferry Visser (Nederland) is boekhandelaar van Rebers Boek en Buro. In deze boekenwinkel bouwt Visser een afdeling speciaal voor fantasy-, sciecefiction- en horrorliteratuur uit.
 
Joke Michielsen (België) is boekrecensent van de website Fantasywereld.nl. Deze website is begonnen als een website met een focus voor boeken, maar geeft ondertussen ook breed aandacht aan films, tv-series, games en evenementen. Al krijgen boeken nog steeds een ereplekje op de website.