Afbeelding: Allison Giguere, Alice in Wonderland Necklace

Om je te helpen tijdens het schrijven van jouw verhaal voor de Harland Award Verhalenwedstrijd heeft de organisatie een hoop waardevolle tips geselecteerd. De ene keer is het een tip specifiek over één of meerdere eigenschappen van de fantastische genres. De andere keer is het eerder een algemene schrijftip. Altijd is de tip geselecteerd om je te helpen. Werkt deze tip niet voor jou, dan zal de volgende dat misschien wel doen. De tip van vandaag: vermijd (fantasy) clichés.

 

Sauron²

Afbeelding: Lotr Wiki

Fantasy is een geweldig genre. Het is misschien wel het genre bij uitstek waar je verbeelding onbegrensd kan zijn. Toch valt het op dat heel wat fantasyverhalen doorspekt zijn met clichés. Elk jaar worden er wel verschillende teksten ingestuurd met een Zwarte Heer die in een zwart kasteel woont en wel heel lelijke, zwartgeklede dienaars beveelt. Op zichzelf niets mis mee, maar origineel zijn die verhalen niet.

Met zo’n verhaal moet je wel heel erg je best doen om er bovenuit te steken. Wil je de jury echt overtuigen om jouw verhaal te nomineren voor de shortlist dan geven we je de tip om een verhaal te schrijven dat anders is. Deze verhalen verrassen de lezer. Naar deze verhalen gaat de Harland Award Verhalenwedstrijd op zoek. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Maar de ambitieuze schrijver in jou zal vast iets uniek te vertellen hebben. Een verhaal met vegetarische zombies? Dat hebben we nog niet gehad in de Harland Award Verhalenwedstrijd.

Doe mee met de Harland Award Verhalenwedstrijd!

Deelnemen aan de Harland Award Verhalenwedstrijd is elk jaar opnieuw een unieke belevenis. Niet alleen schrijf je een verhaal in de genres fantasy, sciencefiction of horror, maar krijg je ook feedback van een deskundige jury. Op deze manier kan je jouw schrijftalent verder ontwikkelen. Verzend ons je verhaal ten laatste op 1 september 2017. Veel succes!