Ook in 2018 zal er een verhalenwedstrijd worden georganiseerd. Wij zijn momenteel druk bezig met het organiseren van een fantastische wedstrijd en we hopen dat jullie druk bezig zijn met het schrijven van mooie verhalen. We krijgen al enkele vragen van jullie binnen over wanneer de wedstrijd precies gaat plaatsvinden en we zijn erg blij dat jullie zo enthousiast zijn!

Inzendtermijn
De inzendtermijn van de Harland Awards Verhalenwedstrijd is 1 oktober tot en met 1 november middernacht. Zo hebben jullie nog wat extra tijd om te sleutelen aan jullie verhalen. Zoals ieder jaar geldt er een maximum van 2 verhalen per deelnemer.

Woordenaantal
Een kleine aanpassing dit jaar betreft het woordenaantal. Dit jaar mogen de verhalen uit maximaal 7500 woorden bestaan. Veel (internationale) tijdschriften en wedstrijden die werken met korte verhalen, hebben een aanzienlijk lager woordenaantal dan de 10.000 die voorheen aangehouden werd. Dit jaar hebben we besloten om de meer gebruikelijke standaard aan te houden en daarom kiezen we voor een grens van 7500 woorden. Daarnaast hebben we gemerkt dat veel auteurs proberen aan de 10.000 woorden te geraken en daardoor veel onnodige informatie in de verhalen stoppen. Less is more! Zie het als een extra uitdaging om je verhaal tot de kern te beperken.

We wensen jullie veel succes en plezier met schrijven en zien jullie verhalen graag tegemoet in oktober!