De jury werkte de afgelopen maanden hard aan jurycommentaar. Wij geven er hier vast een sneak preview van. Geanonimiseerd, natuurlijk. Want de échte uitreiking is pas vanavond. (Heb je al kaartjes?) Check regelmatig terug om te zien wat er gezegd is! We posten tot aan de uitreiking elke dag een snipper jurycommentaar over verhalen uit de shortlist. Sta jij hiertussen?

Wat doe je hier nog? Vandaag is de uitreiking!

(7 april 2017) “Je hebt prachtig beeldend taalgebruik en ook het thema van je verhaal vind ik sympathiek.”

(7 april 2017) “Ik krijg het gevoel dat dit een samenvatting is voor een heel boek, geen kort verhaal.”

(6 april 2017) “Ja, ik voelde het meteen: dit gevoelige, gave verhaal, met een minimum aan fantastische invloed moet een winnaar worden, zoniet de winnaar!”

(6 april 2017) “Je setting is echt fantastisch. Een voor mij volstrekt nieuw idee, echt mooi.”

(5 april 2017) “De auteur bouwt aan een puzzel, laat hints achter en geeft uiteindelijk niets om de puzzel op te lossen.”

(5 april 2017) “Neem meer de ruimte om de spanning op te bouwen en laat de randzaken juist weg.”

(4 april 2017) “Hoewel het verhaal een wat verwarrende intro heeft door het taalgebruik, komt het daarna redelijk goed op stoom. (…) de personages komen overtuigend tot leven en ook de wereld zit prima in elkaar.”

(3 april 2017) “Laat me (…) eerst stellen dat dit stuk vlot en kundig geschreven is. De auteur hanteert met gemak de pen, sleurt de lezer mee en ontplooit professioneel de plot. Jammer echter dat het daar verkeerd loopt. Met die plot. Met het idee zelf.”

(2 april 2017) “Complimenten voor dit originele idee en de goede uitwerking.”

(1 april 2017) “Mede door de onduidelijkheid las ik dit verhaal vooral met een ongeduldig gevoel. Ik wil het snappen, ik wil de clou, geef me iets. De hele tijd vroeg ik me af waar dit nou precies heen ging.”

Maart

(30 maart 2017) “Stylistisch valt er een en ander aan te merken (…). Dit zijn echter details, op te vangen door beter redactioneel werk en door oefening. Het werktuig wordt dus niet feilloos gehanteerd, het resultaat is evenwel boven de middelmaat.”

(30 maart 2017) “Het einde is niet sterk, maar het kan ermee door.”

(19 maart 2017) “Het is mooi en onderhoudend geschreven, maar verliest zichzelf ook af en toe in die mooiheid.”

(18 maart 2017) “De auteur werkt het thema kundig uit, met aandacht voor het opbouwen van de spanning.”

Is dit jouw verhaal?

Check snel weer voor nieuw jurycommentaar!