Tom Thys is door de organisatie gekozen om zeker ook een horrorkenner in het conclaaf te hebben zitten. Als auteur van vele korte verhalen in het horrorgenre heeft Thys veel ervaring in zowel het korte verhaal als horrorliteratuur, waardoor hij de ideale persoon is om in deze jury te zetelen. In deze blog stelt Tom Thys zich voor.

De Belg Tom Thys is een schrijver van korte verhalen die zich vooral situeren in het genre horror. Zijn verhalen gaan over de diepste angsten en slagen er uitstekend in om de lezer te doen gruwelen. Diabolik, zijn tweede bundel, is net zoals zijn eerste verhalenbundel uitgegeven door Uitgeverij Zilverspoor. Hebban-recensent Jacky Overmeen vindt Diabolik “een perfecte mix tussen realiteit en misselijkmakende dromen”.

‘Ik neem mezelf voor om de Harland-verhalen zonder verwachtingen te lezen teneinde zo objectief mogelijk te kunnen oordelen. Wel hoop ik dat de deelnemers een verhaal inzenden waar een zekere urgentie uit spreekt, iets waarmee ze uiting geven aan hun intiemste gevoelens en gedachten, zonder concessies te doen of rekening te houden met de samenstelling van de jury. Dat is iets wat ik mis in veel genreliteratuur: lef. En dan bedoel ik niet alleen het lef om iets nieuw of iets compleet van de pot gerukt te verzinnen, maar vooral het lef om zichzelf bloot te geven. Om zichzelf als het ware te ontleden tot moleculair niveau en dat te vertalen in plot en personages. Kortom, verhalen die niet aan de oppervlakte blijven maar dwars door alles heen snijden. Ik ben geneigd te geloven dat bekentenissen de interessantste verhalen opleveren.’