Een schrijver kan niet zonder lezer. Daarom vond de organisatie van de Harland Awards het zo belangrijk om ook twee “echte” lezers in de jury te laten zitten. Tim Rooijers is hier één van. Hij combineerde een tijd lang zijn studie accountancy met een blog. Binnenkort zal hij de allerbeste verhalen van de veertigste Harland Award Verhalenwedstrijd beoordelen. In deze blog stelt Rooijers zich voor.

Ik wilde niet echt naar Harry Potter en de Steen der wijzen. We gingen toch naar de bioscoop en binnen 10 minuten was ik verkocht, op de terugweg hebben we het tweede boek gehaald (pas jaren later heb ik het eerste deel gelezen) en mijn liefde voor fantasyboeken was geboren. Talloze series en stand-alones volgden en nu 16 jaar na het uitkomen van de eerste Harry Potter film ben ik nog steeds verliefd op dit genre waarin alles mogelijk is.  Mijn liefde voor het geschreven woord lijkt totaal niet te matchen met mijn studie Accountancy die ik dit jaar af ga ronden. Daarom is het juist heerlijk om mijn cijfermatige studie aan te kunnen vullen met bloggen, lezen en nu ook jureren!  Door mijn YA boekenblog ben ik naar zo veel toffe events gegaan en heb ik de kans gehad om binnen- en buitenlandse auteurs te interviewen. Nu krijg ik de kans om een scala aan binnenlandse auteurs te ontdekken!

Ik verwacht binnenkort overladen te worden met korte fantasieverhalen die me inspireren en laten nadenken over de wereld op een manier die ik nog niet overwogen had, want dat is wat fantasy doet. Epische helden, gruwelijke monsters en die ene kamer in het huis waar je nooit in mag kijken. Ik verwacht omver geblazen te worden door alle manieren waarop fantasy geïnterpreteerd kan worden!

Die verhalen zal ik heerlijk lezen in de tuin, in mijn bed of op de bank. Maar altijd met Frank en Plien, respectievelijk hond en kat, aan het voeteneinde. Misschien zo nu en dan een stukje in de trein, maar een goed verhaal verdient het eigenlijk om relaxt gelezen te worden met een kopje thee binnen handbereik.