Kim Schreurs studeerde Nederlandse taal en cultuur en Letterkunde aan de RU. Sinds twee jaar schrijft ze voor de Hebban Genreclub voor Fantasy en Sciencefiction. Ze deed de redactie van het feuilleton ‘Verhalenwevers’ en recenseert boeken. Daarnaast is ze jurylid voor onder andere EdgeZero en de Gorcumse Literatuurprijs.  

 

 

 

‘Ik heb een brede smaak en hou van verschillende soorten boeken, van lectuur tot literatuur, van realistische boeken tot thrillers en van korte verhalen tot romans. Als jurylid beoordeel ik korte verhalen voor EdgeZero, de Harland Award Verhalenwedstrijd en de Gorcumse Literatuurprijs. Ik ben lid van de Hebban Club van 10 voor Sciencefiction en Fantasy en schrijf samen met mijn Clubcollega’s over verbeeldingsliteratuur op onze Hebbanspot We Love Fantasy. Omdat ik ook wilde schrijven over korte verhalen, de taal van verhalen en letterkundige onderzoeken die ik tijdens mijn studie gedaan heb, heb ik ook een eigen Hebbanboekenblog, Fantastische Verhalen.’

 

Tip van Kim:

  • Leg een verhaal dat af is een paar dagen aan de kant en probeer het dan te lezen alsof het nieuw voor je is. Als je met een frisse blik naar je tekst kijkt zie je nieuwe dingen.

 

Top van Kim:

  • Schrijf wat jij graag wil schrijven en probeer niet te bedenken wat een jury wil lezen. Een verhaal komt tot leven als je er zelf enthousiast over bent.