De Paul Harland Prijs heeft in 2011 veel nieuwe schrijvers aangetrokken. Hoeveel en waarvandaan gaan we nog uitzoeken, maar dat het zo is, stemt al zeer tevreden!

Het betekent namelijk dat de strategie om breed samen te werken met allerlei andere fantastiekinitiatieven en schrijfwebsites effectief is. Niet zo vreemd natuurlijk, want hoe meer en op hoe meer plaatsen je een ‘product’ (in dit geval dus een wedstrijd) in de picture zet, hoe meer kans dat mensen het gaan opmerken.

De samenwerking met twee websites ging verder dan een promotiestukje: Fantasyboeken.org en Magic Tales.

Fantasyboeken.org van Stéphanie de Geus levert regelmatig leuke, toegankelijke stukjes over verschillende (sub)genres van de fantastiek en daarnaast publiceren ze een maandelijkse gastblog van de PHP organisatie, die hier voor deel 1, deel 2 en (net verschenen) deel 3.

Magic Tales publiceerde onlangs een interview met de organisator (hier te lezen).

Dat geeft verdieping en verbreding. Want er gebeurt erg veel achter de schermen van een wedstrijd. De juryleden en voorselecteurs moeten worden geworven, sponsoren benaderd, plannen gemaakt, inzendingen geadministreerd, de website gebouwd en onderhouden, prijzen geregeld (binnenkort een nieuwe, extra prijs!), publiciteit gezocht…

Verder zijn de volgende schrijf- en fantastiekinstellingen het vermelden waard: Schrijven Online en Schrijven Magazine, Pure Fantasy Forum, De Nachtvlinders, 8weekly, Creatief Schrijven.be, 4GM Gamemasters, Schrijverspunt.nl en Ezzulia.

Dank voor het meebouwen aan het succes van de PHP in 2011!
Martijn Lindeboom

Organisator PHP 2011

Fantorama van Taïs Teng, met Paul Harland als onderwerp.