Hieronder staat het middagprogramma voor de Dag van het Fantastische Boek. De organisatie biedt een gevarieerd programma verdeeld over vier zalen, vol workshops, rondetafelgesprekken, interviews en panels. Een goede start voor een dag die is gefocust op elkaar ontmoeten, het smeden van samenwerkingsverbanden, het uitwisselen van ideeën en informatie en het vieren van het Fantastische Genre in algemene zin. De kaartverkoop voor de middag start op vrijdag 19 februari 2016 om 16:00*.

Aanpassing op 19 februari 2016 iets na 16:00: De kaarten voor het middagprogramma zijn inmiddels hier te koop en kosten €5,- per stuk (+ de kosten voor de gekozen betaalmethode).

*Gezien de focus van de dag en omdat het middagprogramma alle zalen al optimaal gebruikt, is er dit jaar geen boekverkoopmoment.

 

Zaal

 

Tijd

Hoofdzaal Zaal 2 Zaal 3 Zaal 4
14:00 –
14:50
01
Jij bepaalt de toekomst
04
Geliefd, gevreesd en uitgeleend
07
Workshop online marketing voor auteurs*
10
Rondetafelgesprek Uitgeven*
15:00 –
15:50
02
De beste romans van het afgelopen jaar
05
Harland Awards: De staat van de Nederlandstalige fantasy
08
Workshop offline marketing voor auteurs*
11
Rondetafelgesprek Booklife*
16:00 –
16:50
03
Interview met Tomas Ross en Adrian Stone
06
Spannende, nieuwe stemmen
09
De droom van iedere schrijver
12
Rondetafelgesprek Illustreren*

 

*Enkel toegankelijk bij vooraf inschrijven. De rondetafelgesprekken werken op basis van motivatie.
Over de inschrijving voor de rondetafelgesprekken zal komende week meer informatie verstrekt worden. Meer informatie over het inschrijven voor de workshops volgt een week later.

Update 16-03-2016: De rondetafelgesprekken zijn al vol. Bij workshops 07 en 08 zijn er nog enkele plekken beschikbaar. Mail bij interesse voor een van de workshops naar middag@harlandawards.eu met naar welke workshop je wilt gaan en de naam waaronder het middagticket gekocht is.

Let op: Dit programma is onder voorbehoud. De inhoud en/of aanwezige gasten kunnen te allen tijde wijzigen door omstandigheden.

 

01 Jij bepaalt de toekomst
Welke ontwikkelingen zou jij graag willen zien binnen het fantastische genre? De Stichting ter Bevordering van het Fantastische Genre vertelt over haar plannen en ontwikkelingen, en wil graag horen wat er leeft onder het publiek. Hét moment om samen nog meer te kunnen veranderen!
Panelleden: Martijn Lindeboom, Heidi van der Vloet en Saskia van Oostenrijk
Moderator: Adelheid den Hollander

02 De beste romans van het afgelopen jaar
De vijf genomineerde auteurs voor de Harland Award romanprijs worden geïnterviewd over hun werk en hun drijfveren door 3FM-dj Eva Koreman.
Geïnterviewden
: Isabel Hoving, Auke Hulst, Mara Li, J. Sharpe en Jeroen van Unen
Interviewer: Eva Koreman

03 Interview met Tomas Ross en Adrian Stone
Over de verschillen en overeenkomsten tussen de genreculturen van fantasyliteratuur en thrillers in Nederland. Geleid door Roderick Nieuwenhuis (literair recensent en medewerker van de Kunst- en Boekenredactie van het NRC Handelsblad).
Geïnterviewden:
Tomas Ross en Adrian Stone
Interviewer
: Roderick Nieuwenhuis

04 Geliefd, gevreesd en uitgeleend
Neem je notitieboek maar mee, want recensenten en redacteurs van Hebban en FantasyWereld.nl bespreken hun favoriete boeken van de afgelopen vijf jaar, de auteurs die ze in de gaten houden en andere opvallendheden. Laat het stofmasker maar thuis, want de stoffige klassiekers blijven voor deze keer in de kast.
Panelleden: Christien Boomsma, Dave Cobben, Jan Koster en Sarah de Waard
Moderator: Frank Norbert Rieter

05 Harland Awards: De staat van de Nederlandstalige Fantasy
Juryleden van de Harland Award romanprijs én de verhalenwedstrijd bespreken hoe de Nederlandstalige fantasy er anno 2016 voorstaat. Wat voor ontwikkelingen zijn te bespeuren? Wat kwamen zij tegen in de romans en in de verhalen? Is er een verrijking van de Nederlandstalige literatuur te bespeuren?
Panelleden: Adrian Stone, Roderick Nieuwenhuis, Cocky van Dijk en Eisso Post
Moderator: Christien Boomsma

06 Spannende, nieuwe stemmen
Een selectie interessante, jonge auteurs wordt geïnterviewd door SF-fan Heidi van der Vloet, mede-initiatiefnemer van Imagicon.
Panelleden: Jeroen van Unen, Lisette Jonkman, Tim Lommerse en Kelly van der Laan
Moderator: Heidi van der Vloet

07+08 Workshop marketing voor auteurs
Twee workshops marketing en pr voor zowel beginnende als gevorderde auteurs met ambitie, los van elkaar of samen te volgen. De eerste workshop wordt gegeven door Marijn de Jong, sinds november online marketeer van uitgeverij Luitingh-Sijthoff (daarvoor tien jaar ervaring bij Ambo|Anthos) en gaat exact over haar vakgebied: het online marketen van auteurs en hun boeken. De tweede wordt gegeven door Caroline van der Lee, projectmanager en marketingstrateeg van de Boekenkrant en gaat over alle ándere gebieden van boekenmarketing. Deze workshops gaan op intekening en er is beperkt plaats. De intekening start binnen twee weken.

09 De droom van iedere schrijver
Je hebt een boek geschreven – en dan? Hoe vind je je weg naar een uitgever? En betekent een uitgever ook automatisch lezers? Een realistisch beeld op wat de perspectieven zijn in de Nederlandstalige markt, belicht door zowel uitgevers als auteurs.
Panelleden: Chris Kooi, Tom Harmsen, Tisa Pescar en Chantal van Mierlo
Moderator: Floris M. Kleijne

10 Rondetafelgesprek over uitgeven
Een gesprek in besloten kring over uitgeven. Met Chris Kooi (acquirerend redacteur voor uitgeverij Cargo / De Bezige Bij) en Tom Harmsen (uitgever Spanning en Fantasy bij Luitingh-Sijthoff).
De rondetafelgesprekken zijn niet bestemd voor het promoten/voorleggen van eigen werk, op straffe van verwijdering uit de zaal.

11 Rondetafelgesprek Booklife
Een unieke kans om in besloten kring te luisteren naar en vragen te stellen aan Jeff en Ann VanderMeer. Jeff VanderMeer is bekend van zijn romans zoals Vernietiging en zijn schrijfboek Wonderbook. Ann VanderMeer is een Hugo winnende redactrice, onder meer bekend door haar redactiewerk bij Weird Tales.
De rondetafelgesprekken zijn niet bestemd voor het promoten/voorleggen van eigen werk, op straffe van verwijdering uit de zaal.
Let op: De voertaal is Engels.

12 Rondetafelgesprek illustreren
Een boekcover is een belangrijke factor bij de verkoop van het boek en een illustratie kan meer vertellen dan een heel verhaal. Een interactief tafelgesprek over illustreren, de mogelijkheden voor illustratoren en de onvermijdelijke zakelijke kant. Met Iris Compiet en Danielle Futselaar.
De rondetafelgesprekken zijn niet bestemd voor het promoten/voorleggen van eigen werk, op straffe van verwijdering uit de zaal.