Op zaterdag 2 april 2016 wordt de Dag van het Fantastische Boek gehouden in de Rode Hoed te Amsterdam. Tijdens het middagprogramma bieden wij drie rondetafelgesprekken aan, elk met een eigen onderwerp. Het zijn drie unieke kansen om vragen te stellen aan en te leren van professionals. Vandaag opent de inschrijving.

Wil je bij een van de rondetafelgesprekken aanwezig zijn? Stuur dan vóór zaterdag 27 februari 12:00 uur ’s middags een mail naar middag@harlandawards.eu en vermeld hierin minimaal de volgende gegevens:
1. Naar welk rondetafelgesprek je wilt gaan. (Je mag je voor meerdere gesprekken opgeven.)
2. Een motivatie van maximaal 100 woorden met daarin waarom je graag bij dat specifieke gesprek wilt aanschuiven. (Per gesprek is een aparte motivatie nodig.)
3. Onder welke naam je al een middagticket gekocht hebt. (Het is niet mogelijk om je in te schrijven voor een rondetafelgesprek als je nog geen ticket hebt gekocht. Tickets kun je hier kopen. De naam die je opgeeft, dient exact overeen te komen met hoe de naam op jouw ticket staat. Hierdoor kan het in sommige gevallen zo zijn dat de naam anders is dan jouw eigen naam.)

Doordat we verwachten dat er veel animo is voor deze gesprekken, raden we aan om echt goed aandacht te besteden aan de motivatie. De rondetafelgesprekken zijn nadrukkelijk niet bestemd voor het promoten/voorleggen van eigen werk, op straffe van verwijdering uit de zaal.

Zorg ervoor dat je mail vóór zaterdag 27 februari 12:00 uur ’s middags bij ons binnen is. Na het insturen van de mail met motivatie ontvang je binnen 36 uur een bericht van ontvangst. Uiterlijk maandag 29 februari ontvang je bericht over het wel/niet kunnen aanschuiven aan de gewenste tafel op zaterdag 2 april 2016.

 

Ben je even kwijt welke rondetafelgesprekken er waren? Het volledige middagprogramma vind je hier. De informatie over de rondetafelgesprekken staat ook hieronder.

14:00-14:50 – 10. Rondetafelgesprek over uitgeven
Een gesprek in besloten kring over uitgeven. Met Chris Kooi (acquirerend redacteur voor uitgeverij Cargo / De Bezige Bij) en Tom Harmsen (uitgever Spanning en Fantasy bij Luitingh-Sijthoff).

15:00-15:50 – 11. Rondetafelgesprek Booklife
Een unieke kans om in besloten kring te luisteren naar en vragen te stellen aan Jeff en Ann VanderMeer. Jeff VanderMeer is bekend van zijn romans zoals Vernietiging en zijn schrijfboek Wonderbook. Ann VanderMeer is een Hugo winnende redactrice, onder meer bekend door haar redactiewerk bij Weird Tales.
Let op: De voertaal is Engels.

16:00-16:50 – 12. Rondetafelgesprek illustreren
Een boekcover is een belangrijke factor bij de verkoop van het boek en een illustratie kan meer vertellen dan een heel verhaal. Een interactief tafelgesprek over illustreren, de mogelijkheden voor illustratoren en de onvermijdelijke zakelijke kant. Met Iris Compiet en Danielle Futselaar.