Door dringende werkomstandigheden ziet Roderick Nieuwenhuis zich genoodzaakt zijn jurylidmaatschap voor de Harland Awards Romanprijs te beƫindigen. We danken hem hartelijk voor zijn inzet voor het fantastische boek en zijn jurylidmaatschap in 2016 (de eerste keer dat de Harland Awards Romanprijs georganiseerd werd).

De zoektocht naar een vervanger bracht ons allereerst op de vraag: wat zoeken we in het genre? En het antwoord was: vernieuwing, diversiteit en verbreding. Het is tijd voor de fantastische genres om uit de traditionele hokjes te breken, om nieuwe doelgroepen aan te spreken en om te laten zien dat fantasy, sciencefiction en horror voor iedereen zijn. Daarom hebben we outside the box gedacht en Heidi Dorudi gevraagd om als vervangend jurylid op te treden.

Heidi Dorudi is filosoof, intersectioneel feminist, columnist bij Radio Swammerdam|AmsterdamFM en projectmanager in de zorg. Op haar eigen website www.dorudi.nl publiceert zij over filosofie, kritisch denken en feminisme. Ook geeft ze lezingen en neemt ze geregeld deel aan publieke debatten.

Ze houdt erg van de fantastische genres en is inmiddels druk bezig met het lezen van de vijf shortlistboeken. Op 8 april 2017 wordt de uitslag van de Harland Awards Romanprijs bekend gemaakt tijdens de Dag van het Fantastische Boek in het Compagnietheater in Amsterdam.

Heb jij al kaarten? Nee? Bestel ze dan hieronder: