Peter Schaap fotoPeter Schaap (1946) is geboren in Groningen en bracht zijn jeugd in die stad door. Toen al schreef hij verhalen en gedichtjes. Hij leerde zichzelf gitaarspelen en begon aan het schrijven van liedjes en verhalen. Op de pedagogische academie scheef hij zijn eerste kinderboek.

Na enkele jaren als onderwijzer voor de klas te hebben gestaan, ging hij in 1974 fulltime de muziek in. Hij trad avond aan avond op en maakte vier langspeelplaten met zelfgeschreven en -gecomponeerde Nederlandstalige liedjes.

Vanaf begin jaren 80 richtte hij zich meer en meer op het schrijven van kinder- en jeugdboeken en fantasyromans voor volwassenen. In 1988 kreeg hij tijdens de Eurocon in Budapest de EURO-AWARD voor zijn romandebuut: De schrijvenaar van Thyll.

Inmiddels is er omvangrijk fantasyoeuvre van zijn hand verschenen. De meeste verschenen bij uitgeverij Meulenhoff/ M/ Mynx, zoals de series rond de Wolver en de Schaduwmeesters en losse romans zoals onder andere De schrijvenaar van Thyll en Ondeeds de loutere. De afgelopen jaren zijn op zichzelf staande romans bij verschillende uitgeverijen gepubliceerd. Onlangs rondde hij zijn meest recente boek af, dat naar verwachting in 2016 zal verschijnen.

Peter Schaap is zeer geïnteresseerd in geschiedenis, met name die van het oude Egypte, het oude Griekenland en de steentijd. Hij is steensmid en vervaardigt onder andere vuurstenen pijlspitsen. Deze vaardigheid voortgekomen uit research voor zijn serie prehistorische fantasy-romans: Ogen van ivoor, Het teken van het steppepaard en Kinderen van de aardvrouw.

In zijn lezingen brengt hij die passie samen met die voor schrijven en muziek. Contact met publiek blijft voor hem een onmisbaar genoegen.

Bekijk zijn website voor meer informatie.