Cocky van Dijk fotoCocky van Dijk heeft jarenlang de website Magic Tales.nl met veel plezier beheerd. Hiermee heeft ze samen met Luitingh Fantasy een manuscriptenwedstrijd georganiseerd. Ze heeft vele boeken proefgelezen en geredigeerd, naast de boeken uit eigen fonds o.a. ook Judith Visser en Goedele Liekens, en schrijft leesrapporten voor SchrijvenOnline. Ze was de rechterhand van Jos Weijmer van uitgeverij Zilverspoor. Na zijn onverwachte overlijden nemen zij en haar man Barry van Dijk het stokje over en zullen deze mooie uitgeverij met liefde voor het genre en de auteurs doorzetten.

Dit jaar is ze gevraagd om plaats te nemen in de longlistjury waar ze direct enthousiast op in gesprongen is. Ze is heel benieuwd naar alle creatieve en fantastische verhalen en zal er met zorg en een kritische blik mee omgaan.

Cocky heeft een grote liefde voor het genre wat haar met de paplepel is ingegoten. Na het stuklezen van de boeken van haar ouders is ze met haar eigen verzameling begonnen die de kasten uitpuilt. Ook het schrijven zat er al vroeg in. Er zijn ondertussen vijf Sinterklaasmusicals, die ze met Anaïd Haen schreef, en twee kluchten, die ze met Michiel Geurtse schreef, uitgegeven bij Toneeluitgeverij Vink. Ook zijn er vele korte verhalen van haar hand verschenen. Op een verhaal die ze ooit naar de Paul Harland Prijs schrijfwedstrijd stuurde, kreeg ze het volgende commentaar: ‘Je moet hier een boek van schrijven’. Dit resulteerde in de Drakenzielerserie. Onlangs is deel 2 verschenen: Sluimergeest.